בדיון שהתקיים בעתירת קואליציית האקדח על שולחן המטבח לבג"ץ נגד מדיניות כלי הירייה, התחייבה המדינה להביא את התקנות למתן רישיונות נשק פרטי לוועדה לביטחון הפנים עד סוף המושב; ובנוסף – לפרסם תזכיר חוק לתיקון חוק כלי יריה כך שההיתר למאבטחים לקחת נשק הביתה ייקבע בצו באישור הוועדה לביטחון הפנים – בתוך 60 יום.
לאור התחייבויות אלה, ציין כב' השופט פוגלמן, שישב בראש ההרכב עם כב' השופטים עמית וסולברג, כי בית המשפט רואה התקדמות מספקת בעתירה, שהיתה במקומה ומוצדקת, ודי בכך כדי למחוק אותה. בית המשפט צפוי לנסח פסק דין שמוחק את העתירה לאור ההתחייבויות של המדינה.
בדיון טענה עו"ד אן סוצ'יו, מהאגודה לזכויות האזרח, המייצגת את העותרות, כי העתירה מתנהלת כבר 3 שנים ואין התקדמות בפתרון השאלות הקשות שהעתירה הציבה, ביניהן לשאלה המהותית של הרחבה גורפת בתבחינים למתן רישיון נשק פרטי.
עו"ד נטע לוי, מעמותת איתך מעכי – משפטניות למען צדק חברתי, המייצגת לצדה את העותרות ציינה כי: "הנתונים מראים מאוד בבירור שהנשק המתרבה פוגע הרבה יותר בחפים מפשע משהוא מתפקד במניעת טרור. נשים הן בין הנפגעות העיקריות של ריבוי הנשק האזרחי, ועל הממשלה לדאוג להגנתן בין היתר בשל מחויבותה להחלטה 1325 של מועצת הביטחון של האו"ם. מעתה אנחנו עומדות למקד את כל המאמצים שלנו בכנסת, מול הפער הגדול בין המציאות שמשתקפת מהנתונים האלה לבין תחושת הבטן והאמירות הפופוליסטיות שמעודדות חימוש המוני".
אנחנו רואות הישג במעבר לדיון דמוקרטי, פתוח וציבורי בתבחינים לרישיון נשק וכן בדיון דומה בהצדקה להחרגת חברות האבטחה מן החוק שמגביל נשק אבטחה למקום וזמן העבודה. יחד עם זה, קיווינו שבית המשפט יקרא למדינה לצמצם משמעותית את התבחינים אך הוא נמנע מהתערבות למניעת הסיכונים הגוברים שבהצפת המרחב האזרחי בכלי ירייה ובנושאי נשק.
רלה מזלי, רכזת קואליציית האקדח על שולחן המטבח הוסיפה: "מלבד ההישגים שהשיגה העתירה, גם אם הם לא מה שקיווינו, תהליך ההגשה והניהול שלה חיזקו והידקו מאוד את שיתוף הפעולה בין ארגוני הקואליצייה, מיצבו את הקואליצייה באופן יותר ברור בתודעה הציבורית והתקשורתית ובנו עוצמה להמשך המאבק החשוב".