בין אם מדובר על נקודות ברישיון שלכם שהצטברו לאורך זמן ובין אם מדובר על עבירת נהיגה אשר נתפסה על ידי קצין משטרה, חשוב לציין כי אף אדם אינו חסין לפסילת רישיון נהיגה שכן, הדבר יכול להתבצע במידה ואחד משלושה גורמים רואה זאת לנכון. למעשה, שלושת הגורמים העיקריים אשר ביכולתם לפסול רישיון נהיגה הם קציני משטרה, בית הדין ואף גם משרד הרישוי. כמו כן, חשוב לציין כי עבור כל אחד מהגורמים המדוברים קיים אופן התנהלות שונה לגבי פסילת רישיון הנהיגה של הנהג. למעשה, כאשר רישיון של נהג נפסל על ידי בית המשפט, על הנהג להפקיד את רישיונו בידי המזכירות של אותו בית המשפט בו הוחלט על שלילת רישיונו, כאשר בתמורה הנהג מקבל טופס אסמכתא שמצהיר כי אכן מסר את רישיונו. בניגוד לכך, במידה והוחלט לפסול רישיון של נהג על ידי משרד הרישוי, על הנהג להגיע פיזית אל פקיד הרישוי הקרוב לביתו ולהפקיד במקום את רישיון הנהיגה שלו. נוסף על כך, במקרים בהם קצין משטרה החליט לפסול רישיון נהיגה, הרישיון יופקד בידו במקום. חשוב לציין כי בכל המקרים המדוברים, מניין ימי פסילת רישיון הנהיגה מתחיל להיספר החל מהרגע בו נמסר רישיון הנהיגה של הנהג.
סיבות אפשריות לשלילה
כאשר אנו דנים בנושא למי הסמכות לפסול רישיון נהיגה , חשוב מאוד לציין כי קיימות מספר סיבות עיקריות אשר עלולות להביא לפסילת רישיון של נהג מסוים. כמו כן, במקרים בהם שוטר סבור כי נהג מסוים ביצע עבירה כנגד עיניו והוא מסכן את עצמו ואף גם את הסביבה, ביכולתו לדרוש מהנהג להופיע בפני קצין משטרה על מנת שזה ישלול את רישיון הנהיגה שלו או לחילופין יגיש כתב אישום בהתאם למקרה הספציפי. במקרים בהם קצין המשטרה אכן סבור כי קיימת סיבה סבירה להגשת כתב אישום, רישיונו של הנהג נשלל לתקופה מנהלית של 30 ימים. אולם, במקרים בהם התרחשה עבירה אשר במסגרתה נפגע אדם או רכוש, קצין משטרה רשאי לפסול רישיון נהיגה למשך תקופה של כ-60 ימים. כמו כן, קצין משטרה יכול להחליט על שלילה במקרים בהם נהג נסע ברכבו עם כמות אלכוהול בדם שאינה מותרת כחוק או השתמש בסמים, נסע ברכבו באופן שמסכן אחרים, נסע במהירות מופרזת ולא סבירה ועוד.
ייעוץ הולם יוכל לעזור
במקרים בהם אתם מתמודדים עם פסילה פוטנציאלית של רישיון נהיגה בעקבות דבר עבירה שביצעתם, חשוב לציין כי שירותיו המשפטיים של עורך דין לענייני תעבורה יוכלו לעזור ולהקל משמעותית על השלילה שלכם ואף במקרים מסוימים למנוע אותה. על כן, ראוי לציין כי שכירת שירותיו של עורך דין לענייני תעבורה אינה בגדר המלצה, אלא מדובר בחובה לכל דבר ועניין. למעשה, כאשר עורך דין מתעסק בנושא פסילת רישיון נהיגה תפקידו העיקרי הוא לבחון את הראיות אשר מעידות על העבירה שבמסגרתה קיבלתם את השלילה המדוברת ולנסות לערער עליהן על ידי שימוש בכל האמצעים אשר עומדים לרשותו.