תו נכה הוא תוספת נהדרת שיכולה להקל באופן משמעותי למדי על אורח החיים עבור אלו שזקוקים לו שכן, הוא מאפשר התנהלות קלה יותר בכל פרמטר באשר לחיי היום-יום של אנשים רבים. אולם, על מנת שתוכלו לקבל תו נכה במידה ואתם זקוקים לו, הרי שעליכם לדעת כיצד מגישים בקשה מהם הקריטריונים, אם כי חשוב מאוד לציין שבהינתן ייעוץ מטעמו של עורך דין לתו נכה מומלץ ייתכן כי התהליך יהיה קל ויעיל יותר פי כמה. אז איך בוחרים עורך דין לתו נכה ומה עוד צריך לדעת על נושא זה? בכתבה זו תוכלו למצוא את כל התשובות.
תו נכה – מי זכאי?
לפני שאתם מחפשים אחר עורך דין לתו נכה שיסייע לכם לאורך כל הדרך, חשוב מאוד להכיר את תנאי הזכאות לתו נכה, על מנת שתדעו מראש האם אתם או אחד מקרוביכם בכלל יכולים להגיש בקשה, כך שלא תנסו לשווא ותבזבזו זמן יקר. למעשה, נכים שיכולת הניידות שלהם הוגבלה באופן משמעותי ובהתאם לכך, זקוקים לכלי רכב זכאים לתו נכה על פי תקנות החוק, כמובן במידה ודרגת הנכות שלהם מוגדרת לפחות 60% נכות. כמובן שהדבר כולל גם את אלו אשר יכולת ההליכה שלהם מוגבלת מכיוון שהם זקוקים לכיסא גלגלים, וכן גם את כל אותם אנשים אשר סובלים ממספר מחלות אשר מקשות על יכולת ההליכה והניידות שלהם באופן הפוגע באיכות החיים שלהם. ברוב המקרים, אלו שיהיו זכאים לתו נכה ויוכלו להוציא אותו ללא שום בעיה ייהו עיוורים, חולי לב, אנשים אשר סובלים ממקרים חוזרים של פריצות דיסק, נכי צה"ל ומשרד הביטחון, חולי סכרת ועוד.
בחירת עורך דין – מאיפה מתחילים?
במידה ואתם מעוניינים להגיש בקשה על מנת שתוכלו לקבל את תו הנכה הנשגב או לסירוגין, אתם מעוניינים לתבוע את אחד מהגופים הרלוונטים על מנת שיכירו בנכות שלכם או של אחד מקרוביכם, הרי שתצטרכו לשכור את שירותיו של עורך דין לתו נכה מקצועי ומומחה על מנת שזה יוכל לסייע לכם משפטית וללוות אתכם לאורך כל התהליך. על מנת לבחור עורך דין לתו נכה מומלץ, חשוב מאוד לבחור איש מקצוע אמין שכן, אמינות היא המפתח באשר לייעוץ משפטי מאחר ורק בהינתן רמת אמינות מוחלטת תוכלו להיות בטוחים כי עורך הדין אשר תשכרו את שירותיו ידאג לאינטרסים האישיים שלכם ותו לא. נוסף על כך, חשוב מאוד לבחור עורך דין רגיש וקשוב, כזה אשר יש לכם איתו כימיה וניכר כי הוא מבין את צרותיכם ובהתאם לכך רוצה לעזור לכם. על מנת לוודא כי מדובר על עורך דין שכזה אשר עונה על כל הדרישות שלכם, תמיד יהיה מומלץ לקבוע עם מספר עורכי דין פגישה ראשונית שאינה מחייבת כך שתוכלו לבחון את הדבר בעצמכם.