רשלנות בתחום הרפואי יכולה להיות בכל מיני דרכים ומצבים. יכולה להיות רשלנות אצל רופא שיניים, רופא עיניים ואף בחדר הלידה. מהם מקרים בהם באמת הייתה רשלנות רפואית ולא מקרה שפשוט לא תלוי ברופא? מה עושים במצבים כאלה? האם ניתן לתבוע את הרופא שעשה זאת? מי יכול לסייע לכם בכך? על כך ועוד מוזמנים ומוזמנות לקרוא בכתבה שלפניכם.
מהי רשלנות רפואית בתחום הלידה?
תהליך לידה של תינוק הוא דבר מורכב בפני עצמו, בעקרון זה נס רפואי שתינוק נולד בריא ושלם וכך גם האמא היולדת יוצאת מהלידה בריאה ושלמה. יש מקרים בהם דברים קורים בלי שניתן למנוע אותם. אך יש מקרים בהם קרתה רשלנות רפואית בחדר הלידה שהיא גרמה והובילה לנזקים אצל התינוק או האם.
מצבים כאלה באופן כללי ניתן להגדיר כמקרים בהם אנשי הצוות הכוללים את הרופא, המיילדת, האחות או כל חבר צוות אחר רפואי, שלא העניקו טיפול כמו שצריך ליולדת ולתינוק. מצבים כאלה יכולים להיות כאשר לא אבחנו את הדברים כמו שצריך, לא ביצעו לידה בצורה נכונה ותקנית, הייתה רשלנות בניתוח קיסרי אם היה צורך בו ועוד מצבים. כל אלה הובילו לנזקים ובכך נוצרה רשלנות רפואית.
מה תוכלו לעשות?
במידה וחוויתם מצב בו אתם מרגישים שהייתה רשלנות רפואית בחדר הלידה, כדאי לכם לנסות לתבוע את המקום בבית משפט. ניתן לדעת שהפיצויים בגין מצב של רשלנות מסוג זה הם גבוהים יחסית כיוון שתינוק שבו בעת נולד ונפגע מרשלנות רפואית יוכל "לסחוב" זאת איתו במשך חיים שלמים והדבר יכול להרוס לו דברים רבים.
איך עושים זאת?
קודם כל חשוב שתקחו עורך דין שיסייע לכם בנידון ותספרו לו את הדברים. עו"ד אסף פוזנר לדוגמא מתמחה בתחום של רשלנות רפואית. באמצעות סיוע שלו תקבלו עזרה מבחינה משפטית וייצוג בעת התביעה. כמו כן, חשוב שתשמרו את כל המסמכים הקשורים תהליך של הלידה, כולל בדיקות, צילומים ועוד. כך תוכלו לתת עדות בבית המשפט לדברים והשופט יבחן את העובדות שהיו בשטח.
בסיכומו של דבר
רשלנות רפואית יכולה להיות גם בחדר הלידה וחשוב להיות ערניים לה. כאשר אחת מאנשי הצוות הרפואי לא פועל כמו שצריך, אם בזמן האבחון של הדברים, הטיפול עצמו, ניתוח קיסרי ועוד, אז המצב יכול להיחשב כרשלנות רפואית. במצב כזה תוכלו לתבוע את המקום בבית משפט. כדאי להיעזר בעורך דין המתמחה בתחום וכן, לשמור את כל המסמכים והמידע שיש ברשותכם שקשור לתהליך הלידה.