אחרי שהאהבה נגמרת והזוגיות עומדת להתפרק, רבים מבני הזוג רק מחפשים את השקט הנפשי שבפרידה. וכאן מתחיל לא פעם תהליך מורכב וכואב של גירושין. פניות לבית המשפט או בית הדין הרבני, הדיונים הממושכים בבית המשפט ועוד מגוון רחב של סידורים ופעולות שיש לבצע עד לגירושין. בעת הגירושין, יש צורך להכיר הרבה חוקים וכללים. על כן, חשוב לקבל ליווי מקצועי מההתחלה ועד הסוף, על מנת לעבור את הליך הגירושין ולצאת לדרך חדשה.
להכיר את זכויות האישה בגירושין
גירושין אינו תהליך קל, בייחוד כאשר כל צד מנסה להוכיח את אשמתו של הצד השני ולקחת כמה שיותר מהרכוש או מהמשמורת על הילדים. הגירושין עלולים לא פעם לפגוע בזכויות האישה, ולכן חשוב שכל אחת תדע מהן זכויות האישה בגירושין, על מנת שתוכל להתמודד עם תהליך הגירושין. אלה כמה מבין הזכויות החשובות שכדאי להכיר:
- קבלת מזונות.
על פי החוק, החל מתהליך הגירושין ועד שהאישה מקבלת את הגט, היא זכאית לקבל מזונות. הרעיון העומד מאחורי הזכות הזו הוא שהבעל צריך לשמור על אותה רמת חיים שאליה הורגלה האישה במהלך שנות נישואיה, הכוללת הלבשה, הנעלה, אוכל ועוד.
- קבלת סעדים זמניים.
חוק זה נועד להגן על האישה בעת הליך הגירושין. במזמן תביעת הגירושין זכאית האישה לקבל סעדים זמניים אשר יתרמו לפרנסתה. מבין הסעדים הזמניים שיכולה האישה לקבל הם עיכוב יציאה מהארץ, צו עיקול, תפיסת נכסים, כינוס נכסים זמני או צו הגנה אם קיימת סכנה שהבעל יפגע בה או בילדים.
- מזונות הילדים.
הגבר חייב לשלם את מזונות הילדים גם כאשר בני הזוג נמצאים בתהליכי גירושין והגבר כבר אינו חלק מהמשפחה. גובה המזונות המשולמים נקבע על ידי בית המשפט, והוא נועד לכסות צרכים בסיסיים כמו מזון, ביגוד והנעלה, מדור, צרכים בריאותיים וחינוכיים ועוד.
מהו גיל הסדרי הראייה הנקבע על פי החוק?
אחד הדברים המשמעותיים והחשובים ביותר שיש לברר הוא גיל הסדרי ראיה בעת גירושין. קיימים סוגים שונים של הסדרי ראיה, כאשר המטרה העיקרית היא לפעול לטובת הילדים. הסוג הראשון הוא הסדרי ראיה זמניים אשר יכולים להיקבע על ידי לשכת הרווחה. הסוג השני הוא הסדרי ראיה קבועים שבמסגרתם ישנו מספר מינימלי של מפגשים שעל ההורה לקיים. דוגמת מפגשים של יומיים בשבוע אחר הצהריים ללא לינה, ביקור בכל סוף שבוע שני הכולל גם לינה בערב שבין שישי לשבת. כמובן, בית המשפט רשאי לקבוע הסדרי ראייה מורחבים יותר בהתחשב בנסיבות.
גיל הסדרי הראיה משתנה בהתאם למקרה. אם מדובר בילדים קטינים שהם מתחת לגיל 6, בתי המשפט בדרך כלל אינם מפרידים את הילד מאמו, בגלל הצורך הטבעי של הילד הקטן להיות עם האם.
איך בוחרים עורך דין בתהליכי גירושין?
ראינו כי הליך הגירושין הוא הליך מורכב הרוווי מתחים ולחצים. כדי לצאת ממנו בשלום, חשוב לפנות לאיש המקצוע הנכון. עורך דין גירושין מנוסה ומקצועי מלווה את תהליך הגירושין לאורך כל התהליך. חשוב לבחור את עורך הדין הנכון. כדי לעשות זאת, יש צורך לבחון כמה מאפיינים. לדוגמה, האם מדובר בעורך דין מקצועי המתייחס לעבודתו ברצינות? האם מדובר באדם המתמחה בעיקר בהליכי גירושין ואינו עוסק בתחומים שונים על הדרך? האם הוא מציע שכר טרחה הוגן? האם הוא מנסה למצוא פתרונות יצירתיים במצבים מורכבים? האם הוא מודע לכל רזי החוק? מעבר לכך, חשוב שישררו הבנה וכימיה טובה ביניכם לבין עורך הדין, שכן תצטרכו לעבוד יחד כדי לעבור את הליך הגירושין בשלום.